Gå till innehåll

I dag har vi haft Quera-matte-dag i skogen. Först gick jag ut ett lagom-spår, sen skogsprommis när det låg till sig. Hon spårar otroligt fint, ligger inte på som de andra gjort i början. Men ändå bra drag. Idag, håll i hatten, plockade hon upp ett föremål👏🤪. Sen lite uppletande. Där hämtar hon och levererar till mig. 😎Lite mer prommis, så nu är vi nöjda.

I torsdags var vi i Alvesta på en tävlingsträning. Körde en blandning av start-lkl. Men dom tränade IGP på samma plan och Yoker fixar inte höga ljud så han blev naturligtvis rädd. Det positiva är att det gick att lösa med en kamptrasa. Räckte för att han skulle bli glad igen, sen gick han såå fint.

Quera fick också "gå" med kommendering. Under lekmoment.

En trevlig kväll

I går blev det lydn.trän 2 ggr. Först på klubben sen i ett ridhus på kvällen. Inte så kul med ridhus, leksakerna blir "spåniga". Även Åsa var med sin dalmatiner. Quera var inte speciellt nyfiken på honom.

I dag var vi på klubben och även Yoker fick följa med. Jäklar vad taggade alla 3 vovvar var. Så häftigt. Eva dirigerade lite och Quera överraskade. Eva lämnade över apportbocken och sa kasta, jag tänkte inte på att det var Quera så jag sa bara sitt och kastade. Hon satt så fint kvar tills jag sa apport, då galopperade hon ut, tog apportbocken och galopperade tillbaka. Va?? Vi har ju aldrig tränat det. Så häftigt.

Yoker var så på tårna, men tyst och koncentrerad ändå. Han har nog aldrig gått så bra.

I dag har vi spårat igen. På nytt ställe och bara bokskog = bara löv på marken. Så nöjd med Quera, 😍hon gick som en dammsugare hela spåret. Ska bara få henne att förstå att föremål är värdefulla för att få spåra vidare.
Envis rackare som bara vill spåra och inte tramsa med en massa saker som bara stör spårandet. 😁

Lilla Noe (kelpie) är bevis på att trägen vinner. Han har varit svår att spårmotivera men mitt tänk -det omöjliga tar bara lite längre tid- har gett utdelning. Han är såå duktig idag och han missar aldrig? en apport. 🤪