Spår o upplet

I dag spårade vi igen. Jag gick ut spåren till Quera och Noe. Ganska långa spår blev det. Quera går bra med driv MEN vill inte markera föremål. Därför har jag inte lagt ut några utan bara slut, som hon numera blir glad för. Provade med ett föremål idag, som hon markerade men gick vidare. Så vi stannade passivt (man går inte förbi ett markerat föremål). Jag kan vänta hur länge som helst, hon får inte gå vidare förrän hon markerat. Tog nog 10 min. Detta ska vi jobba vidare på. Brukar inte vara några problem.

Noe har blivit en spårhund nu. Han skulle behöva mer drag, tycker jag, men han jobbar bra och självständigt. Är skitduktig med apporterna. Missar aldrig/sällan nån.

Sen blev det uppletande, där går det bra att hämta föremål. Har inte börjat med avlämnandet ännu. Det tar vi vid sidan om

23 dec

I dag är det ”vårväder” igen. Så skönt. Jag åkte ut med hundarna och när jag kom hem var det handlat och städat.
Vi busade, tränade lydnad och uppletande.
Mina grundande ”länkar” börjar kunna sättas ihop och det är så kul. Har tränat ingång som börjar sitta och idag när jag kastade iväg apportbocken slängde jag inte bollen utan höll den på vänster sida och hon kom i full galopp och kastade sig runt, utan att släppa. Bryter där, hon behöver naturligtvis inte sätta sig men det är på G. Så läckert.

Yoker skriker efter att få träna lydnad, bra med konkurrens.

Spår

Fint väder idag, nästan vårkänsla. Lek, lydnad och ängsspår blev det idag.
Lade några ”toarullar” med lite godis i som apporter, för att se om de var mer intressanta. Men, icke sa Nicke. Det är bara spåret som gäller, som hon gick fint. Måste ta tag i detta med föremål på spåret.

Spring på ängen
Tom bad 22 dec

Duggregn

Duggregn, duggregn. F-n, vad trist. Men hundarna ska ju ut ändå och dom bryr sig inte om vad det är för väder.
I dag blev det, spring som vanligt, sen uppletande.
Cleia var glad som en liten lärka då hon är på banan igen. 😍
Yoker letar som vanligt, bra, full fart och lämnar snyggt, utan tugg. 🤠
Quera, som har ”kastare” far som en projektil både ut och tillbaka. Avlämnandet tar vi vid sidan om. 🤩

I hallen igen

I dag tränade vi i hallen igen. Hon är lite rolig, den lilla. Vi tränade lite target och när vi fikade, ett utrymme bakom en ”sarg”, fick Quera lite feeling – sprang ut i hallen och bort till targeten som låg borta vid bortre kortsidan, trampade på den stannade och glodde på mig. Du är duktig, sa jag, då kom hon i full fart tillbaka och hoppade över sargen tillbaka till oss. Knasfia.

Söta Quera