Gå till innehåll

Vi var på en heldag/brukslynad för instruktörer i Jönköping igår. Jag om deltagare utan hund och Eva med Noe, som skötte sig exemplariskt. Dom har kommit långt.
Det var Studiefrämjandet Småland som nu satsar på att få fart på brukset igen. Tur att det var inomhus i en jättefin hall i det väder som var. Trevligt att träffa och se olika ekipage och olika lösningar.
Jag går ofta på sånt här utan hund, tycker jag får med mig idéer mm bättre då. Har inga problem att komma ihåg för att testa sen.

Det har blivit lite lydnad de senaste dagarna I söndags var vi i Ingelstad med några kompisar och tränade ihop. Bra ställe att träna på. Fotbollsplan med stora ängar runt. Det är så trevligt att träna med glada/tokiga vänner.

Tycker att Quera blir mer och mer följsam. Kul.

I lördags följde jag med Eva når hon tävlade i ridhus i Bräkne Hoby. Leffe var snäll så alla hundarna kunde vara hemma. Gick "sådär" för Eva o Noe. Han var lite okoncentrerad med några dubbelkommandon som följd. Drar tyvärr ner betygen.
Men vi hade det trevligt ändå.

I dag har vi haft Quera-matte-dag i skogen. Först gick jag ut ett lagom-spår, sen skogsprommis när det låg till sig. Hon spårar otroligt fint, ligger inte på som de andra gjort i början. Men ändå bra drag. Idag, håll i hatten, plockade hon upp ett föremål👏🤪. Sen lite uppletande. Där hämtar hon och levererar till mig. 😎Lite mer prommis, så nu är vi nöjda.

I torsdags var vi i Alvesta på en tävlingsträning. Körde en blandning av start-lkl. Men dom tränade IGP på samma plan och Yoker fixar inte höga ljud så han blev naturligtvis rädd. Det positiva är att det gick att lösa med en kamptrasa. Räckte för att han skulle bli glad igen, sen gick han såå fint.

Quera fick också "gå" med kommendering. Under lekmoment.

En trevlig kväll

I går blev det lydn.trän 2 ggr. Först på klubben sen i ett ridhus på kvällen. Inte så kul med ridhus, leksakerna blir "spåniga". Även Åsa var med sin dalmatiner. Quera var inte speciellt nyfiken på honom.

I dag var vi på klubben och även Yoker fick följa med. Jäklar vad taggade alla 3 vovvar var. Så häftigt. Eva dirigerade lite och Quera överraskade. Eva lämnade över apportbocken och sa kasta, jag tänkte inte på att det var Quera så jag sa bara sitt och kastade. Hon satt så fint kvar tills jag sa apport, då galopperade hon ut, tog apportbocken och galopperade tillbaka. Va?? Vi har ju aldrig tränat det. Så häftigt.

Yoker var så på tårna, men tyst och koncentrerad ändå. Han har nog aldrig gått så bra.